Borsadan Zengin Olmak ?

7 Ağustos 2014 Perşembe



Selam Borsa da Para Kazanmak Blogu Takipçileri... Bir önceki makelemiz Borsada Portföy Nasıl Oluşturulur ? idi. Şimdiki makalemiz ise Borsadan Zengin Olmak ? hakkında olacak...

Günümüzde birçok bireyin zengin olma yöntemleri aradığını biliyoruz. Gelişen bilişim , yükselen hayat standartları ve daha birçok ihtiyaçtan ötürü anında her birimiz fazladan para kazanmak ve zengin olmak istiyoruz. Hemen olmasa da gelecekte, emeklilikte daha huzurlu bir hayata elde etmek için şimdiden fazladan çalışmak, para kazanmak için muadil yollar arıyoruz.

İnternet kullanımının büyük bir yoğunluğa sahip olduğu son zamanlarda web üzerinden para kazanmanın yöntemleri de bulunmakta. Bu yöntemlerin bazıları ciddi anlamda işe yaracakken, bazıları pek de güvenli olmayan ve legal olmayan yollardır. İnternet ortamına taşıdığı işlemleri ile borsada yatırım yapmak da, zengin olma yöntemleri içinde yerini ediniyor.

Borsa işlemlerinin web ortamına taşınması, işlemlerin eskiye yönelik çok daha iyi imkanlar altında daha az tehlikeli ve daha kontrollü bir biçimde gerçekleştirilmesini mümkün kılmıştır. Bu sayede de lafa konu olan borsa rizikoları rahatlıkla sınırlandırılarak daha güvenli yatırımlar yapılmaya başlamıştır. Denetlenen bir piyasa olması nedeni ile de legal olan borsada para kazanmak mümkün mü suali da zengin olmak isteyen bireylerin heyecan içinde sualleri yer alıyor.

Bunun mümkün olduğunu ifade etmek için günümüzün en yeni filmi olan "The Wolf of Wall Street - Para Avcısı" önce kanıtımızdır ve filminin baş karakteri Jordan Belfort. Film, Jordan Belfort'un 1987 - 1998 seneleri arasındaki yaşantısından bir uyarlama. Kariyerine komisyoncu olarak başlayan Belfort, kısa zamanda bu işten ciddi anlamda güzel para kazanır ve bizzat komisyonculuk şirketi olan Stratton Oakmont şirketini kurar. Bu şirket yardımıyla birçok yatırımcıyı dolandırarak servetini arttırmaya sürdürür.


Jordan Belfort, komisyonculuk yaparak borsadan para kazanırken tabiki ilk başlarda yatırımcılarına da kazandırmıştır. Sahtekarlık bölümü , tabiki kötü bir vaziyet olsa da, denetlenen, legal bir aracı müessese ile işlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz müddetçe bu duruma karşın kendinizi korumuş olursunuz.

Borsadan zengin olan var mı ? suali sorulduğu zaman akla gelen bir diğer ad ve diğer bir ispat olarak borsa zengini ve piyasaların sevilen ismi Warren Buffett gösterilebilir.

Buffett, 2008 senesinde 62 milyar dolar değerinde serveti ile dünyanın en zengin kişisi seçildi. Borsa işlemlerine daha 11 yaşındayken başlayan Buffett'ın bu konuyla alakalı birçok teklifi de yer almaktadır. Borsadan zengin olmak için Buffett öncelikli olarak elde ettiğiniz karları yine yatırıma yönlendirmeniz gerektiğini söylüyor. Borsadan elde edeceğiniz ilk kazancı harcamanın çok çekici bir düşünce olabileceğini, ama bunu yapmamanızı söylüyor.

Warren Buffett'ın borsadan zengin olma yöntemleri ile ilgili dikkat çektiği noktaları kısacası sıralandırmak gerekirse;

  • İlk ve en önemli nokta elde edilen karın yine yatırıma yönlendirilmesi,
  • Diğer yatırımcıların ve çoğunluğun hareket ettiği istikamette karar vermemeniz, kararlarınızda çeşitli olmanız gerektiği,
  • Karara varmanız için gerekli olan her bilgiyi eskiden toplamanızı ve son mertebeye geldiğiniz zaman sizi uyaracak bir dostunuz olmasını söylüyor. Kendisinin de çabuk bir biçimde düşünce oluşturduğunu ve çabuk bir biçimde de harekete geçtiğini bildiriyor.
  • Bir uyuşmaya varmadan öncesinde kesinlikle bütün detayları konuşmanıza dikkat çekiyor.
  • Küçük harcamaları ve minik hesapları göz ardı etmemenizi tavsiye ediyor.
  • Buffett kredi kartları ve kredilerle hayatını sürdüren bir bireyin hiçbir süre zengin olamayacağını bildiriyor. Bununla birlikte borsada işlem yapacağınız paranın da borç olmamasına gerektiğini ve borçlarınıza her süre sınır koymanızı söylüyor.
  • Azminiz ve kararlılığınız yardımıyla en kötü , negatif hallerin dahi üstesinden gelebileceğinizi bildiriyor.
  • Bir pozisyonu ne süre sonlandırmanız gerektiğini bilmenizi ve bu noktada da kararlı olunması gerektiğini söylüyor.
  • Risklerinizi her süre değerlendirmenizi söylüyor ve başarının hakikaten ne manaya geldiğini bilmeniz gerektiği konusunun üstünde duruyor.

Bu makalemizde Borsadan Zengin Olmak ? konusu hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Umarım Borsa Yatırımcılarına faydalı olur...




0 yorum :