Altını Olanlar Dikkat Altın Aylık Kayba Hazırlanıyor

30 Temmuz 2014 Çarşamba

Merhaba Borsada Para Kazanmak blogu takipçileri...

Öncelikle bütün islam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun... Bayram dolayısıyla blogumuzu istemeden de olsa biraz ihmal ettik yayın paylaşamadık. Neticesince aldığım maillerden epey takipçimiz olduğunu da anlamış oldum :) Neyse lafı daha fazla uzatmadan hemen makalemizin konusuna dönelim. Bu makalemizin konusu altın yatırımı yapanları yakından ilgilendiriyor...

ABD ekonomik büyümesinin hız kazandığına karşı işaretlerin emniyetli liman altına isteği düşürmesi ile aylık kayba hazırlanıyor.

Altın, 1 haftanın en düşüğüne yakın düzeyden işlem görürken, AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI ekonomik büyümesinin hız kazandığına karşı işaretler emniyetli liman altına isteği düşürdü. Ukrayna ve Gazze'deki tansiyon yükselmesiyle altın aylık kayba hazırlanıyor.

Spot altın, Singapur saati ile ons başına 1,299.95 dolardan işlem gördü. Dün ise 1,296.27 dolar ile Bloomberg bilgilerine göre , 25 Temmuz'dan itibaren en düşük düzeyden işlem gördü. Metal, AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI faiz oranlarının yükselebileceği görünümü bu ay yüzde 2.1 gerilerken, Standard & Poor's Endeksi bütün zamanların maksimum düzeyine ulaştı.

Fed bu sabah 2 gündelik toplantısını sonlandırırken, Fed yetkilerinin altıncı defa tahvil alım programında azaltıma gitmesi bekleniyor. Dün açıklanan veri, AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI tüketici güveninin 7 senenin maksimum düzeyine eriştiğini gösterdi. Fed Başkanı Janet Yellen, iş gücü sektörünün beklentilerden daha çabuk biçimde toparlanmaya devam etmesi halinde , faiz oranlarındaki artışın tahmin edilenden bundan önce gerçekleşebileceği bildirmişti.

Aralık vadeli altının ons başına fiyatı, New York Comex'te 1,301.40 dolardan işlem görürken, dün 1,300.50 dolar işlem gördü. Gümüş, ons başına 20.5760 dolar işlem görmesinin sonrasında , 20.6065 dolardan alıcı bulurken bu ay düşüşe hazırlanıyor. Platin, dün 1,479.50 dolar iken, bu sabah ons başına 1,482.90 dolar düzeyinde ve 4 aydan itibaren ilk kez aylık düşüşe ilerliyor. Paladyum, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 881.70 dolardan işlem görüyor ve 2011'den itibaren en uzunca süreli durumda olan 6 aylık kazanca ilerliyor.

Altın yatırımcılarına önemle duyurulur. Umarım faydalı olmuştur. Sormak istedikleriniz yada eklemek istediklerinizi konunun altından yorum olarak iletebilirsiniz.( böylece gereksiz mail trafiği oluşmaz)


0 yorum :